Bygg en bunker i preppingsyfte

Man vet aldrig när det blir krig eller när du måste ta skydd av en eller annan orsak. Har du en trädgård så kan du faktiskt bygga en egen bunker i preppingsyfte. Men då krävs också rätt maskiner. Här får du reda på vilka.

När du bygger en bunker behöver du olika maskiner för att gräva ur bunkern. Bland annat grävmaskiner och dumprar och dumprar finns här hos Zeppelin. Om du inte kan hantera maskinerna själv behöver du anlita någon som kan gräva åt dig men har du redan en grävfirma så kan du köpa in din egen maskinpark.

Vad gör de olika maskinerna?

Betongblandaren blandar betong för att du sedan ska kunna bygga din bunker, grävmaskinen gräver ur djupet som krävs så att ett visst antal personer ska kunna vistas där. Dumprar är till för att frakta bort jord som grävmaskinen har grävt upp. Det är således en hel radda maskiner och utrustning som krävs för att bygga en bunker.

Det är viktigt att du bygger bunkern rätt. Den ska till exempel vara tillräckligt djupt ned i marken så att du inte drabbas av eventuella skjutningar och bomber som kan falla om det mot all förmodan skulle bli krig. I Sverige har vi inte haft krig på väldigt länge men alla känner nog till den ingrodda rysskräcken.

Ha bunkern som förvaring

En bunker är inte bara bra i skyddssyfte – den passar även perfekt för att förvara eventuell mat och annat som du kan behöva i kris. Då är allt du behöver redan inne i bunkern om du snabbt skulle behöva spendera några dagar där. Tänk också på att ha filtar, belysning och värme därnere. En bunker ska inte bara ha fyra väggar, du kan även ställa in sängar och skåp därinne så att det inte blir alltför kalt.