Preppa bilen inför en krissituation

Det är en sak att förbereda hemmet inför en eventuell kris, men du bör inte glömma bort vikten av att ”preppa” bilen. Även bilen behöver utrustas på rätt sätt för att du ska vara garanterad en trygg och säker tillvaro när krisen stundar.

I den här artikeln ger vi dig konkreta tips på hur du gör din bil mer tålig och rätt utrustad utifrån ett prepping-perspektiv. Häng med, nu kör vi!

Säker bil A och O

Nog för att det kan vara bra att lasta bilen med konserver, kläder och filtar, men det är minst lika viktigt att garantera bilens hållbarhet. Faktum är att just säkerheten är det viktigaste när det gäller bilar och prepping. Helt enkelt att säkerställa att bilen fungerar som den ska när det hettar till och allvaret tar vid.

Rätt utrustning på bilen är en trygg punkt i din prepping-tillvaro och ett säkert kort inför krisen. Byt ut gammal utrustning som inte kommer hålla länge till. Har du slitna fälgar är det hög tid att byta ut till fälgmärket Enzo eller något annat kvalitetsmärke med lång livslängd. Att snåla på kvalitet är enligt den kända ”bildoktorn” Bosse Andersson det sämsta du kan göra.

”Bra däck är en mycket billig livförsäkring.”

Första-hjälpen och medicin

Du bör definitivt förvara ett nödvändigt litet kit i bilen som kan användas i samband med olyckor eller andra nödsituationer. Ett så kallat första-hjälpen-kit innehållandes nödvändiga prylar såsom plåster, alsolsprit, alvedon, ögondroppar och bindor. Du bör även läsa på om första hjälpen och lära dig mer om hur du kan hjälpa andra i nöd.

Ett avslutande tips är att förvara diverse personlig skyddsutrustning i bilen, vilken kan vara till hjälp i olika krissituationer. Andningsskydd, ansiktsskydd och flytvästar är några exempel på utrustning.