Ta skydd med en säkerhetsdörr

Ditt hem är din borg, sägs det och så ska det vara också. Men tyvärr är så inte alltid fallet eftersom tjuvar också kan ha ett öga på dina tillgångar. Så hur kan du skydda dig och dina kära på bästa sätt? Börja med en säkerhetsdörr!

Oavsett om du har en butik, en villa eller bor i lägenhet så är en säkerhetsdörr bland det första du bör införskaffa. Dörrakuten har många olika dörrar, från branddörrar till säkerhetsdörrar med allehanda detaljer som försvårar för tjuven och förenklar för dig.

dörr som styrs med appEnkla fördelar med en säkerhetsdörr

En enda dörr och så många fördelar. Att skydda den viktigaste öppningen till det käraste du har är a och o. Säkerhetsdörren kan komma till användning i otroligt många situationer, fler än du förmodligen kan tänka dig.

  • Den hjälper till at skydda dig från inbrott på ett bättre och säkrare sätt än med en vanlig dörr
  • Behöver du plötsligt skydd från ilskna grannar eller våldsam anhörig? Då är en säkerhetsdörr det rätta valet
  • Kombinera säkerhetsdörr och branddörr i ett och få dubbla skydd
  • Trött på att höra ljud från trapphuset varje gång någon kommer hem i sena timmen? Säkerhetsdörrar är tjockare och utestänger ljud utifrån

Högsäkerhetsdörrar

Utöver vanliga säkerhetsdörrar kan du även välja en högsäkerhetsvariant som också skyddar mot pistolskott, yxor och hårda slag med mera. Detta kan vara extra viktigt om du är butiksägare och behöver skydda kassan eller innehållet i butiken. I dagens samhälle där explosioner har blivit del av många butiksägares vardag kan en sådan säkerhetsdörr också vara otroligt lämplig. De har dessutom ännu högre inbrottsskydd. Bästa alternativet är att kombinera en högsäkerhetsdörr med brandskydd för minsta risk.

Olika material

Vilket material är det bästa i en säkerhetsdörr? Många bombsäkra dörrar är gjorda av starkaste stål eller en rejäl trästomme. Många av de sistnämnda har dock stålförstärkningar och extra tjocklek som gör det stört omöjligt att ta sig igenom. Du kan även anpassa din dörr till en rad ändamål och få mer isolering, värme eller måttanpassningar. Samtidigt ska en dörr alltid ge en välkomnande känsla vilket vittnar om vikten att den också är snygg.